Sirotkinovi je Williamsu velmi líto

Sirotkinovi je Williamsu velmi líto

Ruský závodník sice pro Williams již nepracuje, na tým z Grove však nezanevřel a předsezonní trápení slavné stáje ho mrzí.

Třiadvacetiletý Sergej Sirotkin strávil v závodní sedačce formule 1 přesně jednu sezonu – tu loňskou, kdy hájil barvy Williamsu. Týmu ani Sirotkinovi se příliš nedařilo. Moskevský rodák získal jeden bod za desáté místo ve Velké ceně Itálie a v šampionátu skončil poslední.

V letošní sezoně plní dvojí úlohu – stal se rezervním jezdcem Renaultu a povinnosti bude mít rovněž ve světovém šampionátu ve vytrvalostních závodech. Když spatřil mizérii Williamsu v testech, nezakrýval zklamání.

Britský tým kvůli problémům se stavbou vozu FW42 přišel o první dva a půl dne testování. A když už byl na trati, okupoval nejnižší příčky. Zatím se tak zdá, že do sezony Williams vstoupí jako největší outsider. To je pro kdysi veleúspěšný tým velmi chmurná vyhlídka.

„Víme, že je tým ve velkých problémech. Znám tam spoustu skvělých lidí a přátel. Strávili jsme spolu sice jen rok, ale na druhou stranu to byla dlouhá sezona a mnoho dní jsme společně pracovali jak na trati, tak v továrně. Zažili jsme toho hodně.

Vím, kolik práce si žádal vývoj vozu a je mi líto, že kvůli různým potížím se jejich snaha nedaří přetavit ve výsledky na trati. Nerad bych to nějak obšírněji komentoval. Jen chci říct, že lidi v týmu znám a vím, že si zaslouží víc. Rád bych jim popřál hodně štěstí,“ cituje Sirotkina Autosport.

Sirotkin opakoval, že kvůli ukončení angažmá necítí vůči Williamsu žádnou zášť, a naopak se těší, jaké výzvy mu připraví Renault. V budoucnu by se rád vrátil do pozice závodního jezdce.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud