Sirotkin se bude dále soustředit na působení ve Světové sérii Renault

Sirotkin se bude dále soustředit na působení ve Světové sérii Renault

I přesto, že byl ruský mladíček oficiálně potvrzen coby testovací jezdec Sauberu, většinu svého úsilí bude v nadcházejícím roce věnovat mimo dění ve formuli 1.

Když švýcarská stáj v noci z pátka na sobotu oznámila, že vedle Adriana Sutila pro ni bude v příští sezoně závodit Esteban Gutiérrez, asi jen málokdo byl překvapen. Původně sice chtěli Hinwilští do druhého kokpitu posadit mladíčka Sergeje Sirotkina, indicie z posledních dní však naznačovaly, že se tak pravděpodobně nestane. V Gutiérrezův prospěch nakonec nahrálo hned několik důležitých faktorů, mimo jiné i skutečnost, že Sauber prodloužil sponzorské smlouvy s mexickými společnostmi Telmex a Telcel.    

Na ruského teenagera tak 'zbyla' role testovacího pilota, tu ovšem přijal s pokorou. “Je to pro mě velká šance stát se testovacím jezdcem pro Sauber F1 Team,“ říká Sirotkin. “Budu tvrdě pracovat na tom, abych se zlepšil a abych z této příležitosti vytěžil maximum. Formule 1 je velmi komplexní, takže je důležité dostat příležitost, jakou je tato.“    

V sezoně 2014 bude Sirotkin nicméně převážnou část své energie věnovat závodění jinde, a sice ve Světové sérii Renault, v níž působil již během uplynulých dvou let. Ruský pilot věří, že právě tudy vede cesta, jak se co nejlépe nachystat na vstup do královny motorsportu.  

“V příštím roce bude mým hlavním zaměřením každopádně Světová série Renault, která je velmi konkurenceschopná. To mi dá šanci se ještě lépe připravit na další velký krok,“ uzavírá.

Doporučujeme

Články odjinud