Sirotkin podle Grosjeana jezdí jak na motokárách

Sirotkin podle Grosjeana jezdí jak na motokárách

Grosjean si v Singapuru vysloužil kritiku a penalizaci za pomalé puštění o kolo rychlejšího Lewise Hamiltona. Podle rodáka ze Ženevy je ale hlavním viníkem Sirotkin.

Charlie Whiting po závodě na Marina Bay okruhu pořádně zkritizoval Romaina Grosjeana. Pilot Haasu podle něho naprosto nezvládl situaci, kdy byl pod modrými vlajkami. Lewise Hamiltona pustil před sebe pozdě.

Grosjean za incident obdržel pětivteřinovou penalizaci. Omluvil se, ale nezapomněl prohlásit, že chování Sergeje Sirotkina mu nedalo jinou možnost.

„Omlouvám se, pokud jsem někoho zablokoval, neměl jsem to v úmyslu. Udělal jsem, co jsem mohl. Bojoval jsem se Sergejem, který jezdil, jako by byl na motokáře. Pierra Gaslyho jsem měl hned za zadkem a Sergej byl nalepený na mém předním křídle. Předjel jsem ho a hned, jak to bylo možné, jsem pustil Lewise před sebe,“ prohlásil Grosjean.

Podle šéfa Haasu Günthera Steinera Grosjeanovi uškodilo to, že startoval z první desítky. Musel tak na začátku použít staré pneumatiky. Po penalizaci klesl v konečné klasifikaci ze třináctého na patnácté místo.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud