Sirotkin je ve formuli 1 díky talentu, ne penězům, tvrdí Rotenberg

Sirotkin je ve formuli 1 díky talentu, ne penězům, tvrdí Rotenberg

Podle zakladatele SMP Racing Borise Rotenberga vděčí Sergej Sirotkin za angažmá ve formuli 1 svému talentu, nikoliv finančnímu zázemí.

Podle některých zdrojů přinesl Sirotkin do týmu Williams finanční injekci v podobě dvaceti milionů dolarů.

Ruský oligarcha a zakladatel banky SMP s osobními vazbami na Vladimira Putina sice nepopírá, že Sirotkin přinesl do Williamsu finanční obnos, rozhodujícím faktorem však podle Rotenberga byl talent ruského pilota.

„Peníze hrály velkou roli. Sirotkin ale neskončil ve Williamsu kvůli penězům, nýbrž kvůli jezdeckému talentu a sportovním kvalitám. Myslím si, že právě z těchto důvodů Williams vybral jeho. My (SMP) preferujeme investice do technologií,“ řekl Boris Romanovič Rotenberg tiskové agentuře Taas.

Sirotkinův úspěch podle Rotenberga zúročil činnost programu týmu SMP Racing pro mladé jezdce. Rusova angažmá u Williamsu může být navíc inspirací pro další mladé piloty z největšího státu světa.

„Je to skvělé. Mladí piloti mohou na tomto příkladu vidět, jak funguje program SMP Racing pro nadějné jezdce. Ukázalo jim to, že úspěch je s naším programem možný.“

„Máme více než 1500 závodníků v motokárách po celém Rusku. Ti nyní vidí, že je možné dostat se až do formule 1.“

Ve formuli 1 již závodili Vitalij Petrov a Daniil Kvjat. Sergej Sirotkin se v březnu v Melbourne stane třetím ruským jezdcem, který pronikl až do „královny motorsportu“.

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Doporučujeme

Články odjinud