Singapur vyhovuje vozu i mému jezdeckému stylu, říká Alonso

Fernando Alonso vidí důvody pro optimismus před Grand Prix Singapuru, ale připomněl, že letos může poprvé v historii promluvit do nočního závodu počasí.

"Podle zkušeností z prvních dvou závodů tady se zdá, že trať vyhovuje mému jezdeckému stylu," konstatoval španělský pilot. "Také jsem tu v obou závodech dokončil na stupních vítězů, takže proto si tu celkem věřím."

"Dobře vím, že další stupně vítězů budou velmi důležité pro klasifikaci šampionátu. Jsem přesvědčený, že pokud uděláme vše perfektně, pak to můžeme dokázat. Dokázali jsme to minulý závodní víkend v Monze a vše je připraveno pro to, abychom to zopakovali tady v Singapuru."

Městská trať v Singapuru je svými vlastnostmi nejblíže Monte Carlu, kde podával vůz Ferrari dobré výkony. "Když se podíváte, jak se dařilo F10 v knížectví, a nechme při tom stranou mé problémy, tak je tu další důvod, abychom si pro tento závod věřili," potvrdil Alonso.

Když se formule 1 smířila s nápadem Bernieho Ecclestona závodit pod umělým osvětlením, největší obavy panovaly z podmínek, které by nastaly za deště. Za dva roky závodění v Singapuru neměli jezdci příležitost si mokrý okruh vyzkoušet, což se možná teď změní.

"Přivítala mě tu působivá bouřka, i když neznamenala ochlazení, jen se ještě zvýšila vlhkost vzduchu, jestli je to vůbec možné," popsal aktuální situaci v Singapuru Alonso. "Poslední dva závody jsme tu v dešti nejeli ani jednou a předpověď na tento víkend není moc povzbudivá. Takže v této Grand Prix, která je svojí podstatou dost nejistá, bude další neznámá."

Doporučujeme

Články odjinud