Singapur byla výjimka. Alonso očekává další trápení McLarenu

Singapur byla výjimka. Alonso očekává další trápení McLarenu

Sedmé místo ve Velké ceně Singapuru vozů formule 1 je podle Fernanda Alonsa výjimečný výsledek. Španěl očekává, že se v nadcházejících závodech bude tým McLaren znovu trápit.

Alonso do závodu na okruhu Marina Bay startoval z jedenácté pozice a do cíle dojel za jezdci Mercedesu, Ferrari a Red Bullu na sedmém místě. To pro McLaren znamená nejlepší výsledek od dubnové Velké ceny Ázerbájdžánu.

Dvojnásobný mistr světa, který po této sezóně odejde z F1, v tom však nevidí obrat formy pro nadcházející závody.

„Je to jedinečný okruh. Je to složitá trať na nastavení a na to, abyste dostali z vozu to nejlepší. Dnes jsme nadělili celé kolo Magnussenovi. V Monze a ve Spa se spoustou rovinek nám kolo téměř nadělili oni, myslím tedy, že tento okruh je výjimečný a obávám se, že v nadcházejících závodech budeme mít znovu problémy,“ řekl Alonso.

Alonso až do posledních kol držel nejrychlejší kolo závodu, než jej však překonal Kevin Magnussen, který přezul na hyper měkkou sadu pneumatik.

„Dobrý start a strategie, kterou jsme se snažili optimalizovat. Nejprve s fialovými (ultra měkkými pneumatikami) a následně se žlutými (měkkými pneumatikami) a kdyby Magnussen nepřezul na hyper měkké, zajeli bychom dokonce nejrychlejší kolo závodu, byl to pro nás magický závod,“ dodal.

Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne se i nadále trápi. Už v jedenáctém závodě v řadě nebodoval, když dnes obsadil dvanáctou pozici.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud