Silverstone má nového majitele, zatím veřejnosti neznámého

Silverstone má nového majitele, zatím veřejnosti neznámého

Klub britských závodních jezdců (BRDC) se rozhodl prodat okruh do soukromých rukou, aby do závodiště mohly plynout potřebné finance k jeho rozvoji.

Současný Silverstone již má za sebou řadu úprav ve své infrastruktuře. Aby se však zachoval jeho vysoký standard, BRDC hledalo kupce, který by byl dostatečně finančně zajištěný pro to, aby vylepšení zázemí trati bylo rozšířeno ještě více. Podle The Independent měl být Silverstone prodán za 150 milionů liber. 

"Ohledně Silverstonu došlo k dohodě, nevím, kdo ho koupil (údajně se má jednat o firmu obchodující s nemovitostmi - pozn. redakce) a jaké jsou přesné podmínky, ale jasné je, že došlo k prodeji. Oznámena však bude snad až za měsíc," řekl nejmenovaný člen BRDC. 

Silverstone se o svou nejbližší budoucnost obávat rozhodně nemusí. Smlouvu na pořádání závodů formule 1 má až do roku 2027. Nový majitel by měl pomoci vystavět v areálu tři hotely, technologická centra i vylepšená zařízení pro diváky. Právě divácký komfort a dostupnost ubytování byly v minulosti kritizovány. 

Doporučujeme

Články odjinud