Silnější motory zřejmě projdou, ale až od roku 2017

Silnější motory zřejmě projdou, ale až od roku 2017

Zástupci výrobců pohonných jednotek se podle Autosportu zřejmě dohodnou na změně pravidel, které přinesou silnější pohonné jednotky.

Jak už jsme psali, v Ženevě proběhla schůzka mezi FIA a výrobci motorů. Cílem je najít na první pohled nemožné řešení – pohonné jednotky, které budou ideálně levnější, ale také silnější a to bez potřebných velkých výdajů na vývoj.

Renault se už dříve nechal slyšet, že ceny postupně klesnou samy. Padaly ale také návrhy na standardizaci některých komponent.

Vyššího výkonu nechtějí výrobci dosáhnout novým velkým vývojem ale spíše větší spotřebou. Motory by měly mít výkon až 1 000 koní, být hlučnější a vozy hůře ovladatelné.

Schůzka v Ženevě byla jen pracovní, na oficiální a konečný výstup si budeme muset počkat. Strategická skupina původně hodlala nové motory zavést od roku 2016. Nyní se ale zdá, že pravidla vstoupí v platnost až o rok později.

FIA mezi tím také zahájila jednání s Hondou, které se nelíbí, že musí provést homologaci do konce února, zatímco ostatní dodavatelé budou moci vyvíjet libovolně dlouho.

Doporučujeme

Články odjinud