Šílené přeplácení zaměstnanců je nebezpečné, míní šéf Lotusu

Šílené přeplácení zaměstnanců je nebezpečné, míní šéf Lotusu

Eric Boullier se domnívá, že formuli 1 neprospěje, když se týmy budou přetahovat o zaměstnance prostřednictvím velkých platů.

McLaren řekl, že jeho bývalý technický ředitel Paddy Lowe podlehl vábení Mercedesu, protože mu Němci nabídli plat "o velikosti telefonního čísla".

"Myslím, že je šílené vytvářet válku peněz, když začnete svým lidem platit šílené peníze," komentoval Boullier pro Autosport. "Formule 1 je velmi riziková, náročná a exponovaná."

"Ve formuli 1 jsou velké platy a většinou, vlastně ve všech oblastech, má větší platy než jakékoliv jiné odvětví. Ale k čemu to je? Pro mě je na prvním místě firma, ne boj o pár stovek tisíc liber a udržení zaměstnance."

Lotus se kauzy Paddyho Lowea účastnil nepřímo také, protože si McLaren zjišťoval, jestli by od něj nemohl získat Jamese Allisona jako náhradu za svoji ztrátu.

Allison se nakonec zavázal, že u Lotusu zůstane minimálně ještě rok, ale Boullier věří, že i kdyby měl odejít, tým by to nepoložilo.

"Kvůli expozici v médiích se někteří lidé ve formuli 1 stávají středem pozornosti. James určitě není jediným zaměstnancem. Máme 150 zaměstnanců a většina nápadů nepochází od Jamese Allisona," vysvětloval.

"James samozřejmě je velkým aktivem naší společnosti, ale pokud by James zítra odešel, firma by přežila. Není to drama."

Doporučujeme

Články odjinud