Sezóna začne nejdříve v Baku. Revoluční změny se odloží na rok 2022 (aktualizace) | Foto: Getty Images / Clive Mason

Foto: Getty Images / Clive Mason

Sezóna začne nejdříve v Baku. Revoluční změny se odloží na rok 2022 (aktualizace)

Formule 1 diskutuje o novém kalendáři i odložení pravidel pro rok 2021.

Velké ceny Nizozemska, Španělska a Monaka byly oficiálně odloženy. Sezóna tak začne nejspíše nejdříve 7. června v Baku, ačkoliv přímo o této velké ceně se nemluví. F1 a FIA uvádí jen to, že sezóna začne „po květnu“, jakmile to bude bezpečné.

Ve stejnou dobu, kdy byl oznámen odklad GP Monaka, přišla také zpráva, že kníže Albert II. měl pozitivní test na koronavirus. 

Revoluční změny budou odloženy

FIA už potvrdila, že po jednomyslné dohodě dojde k ročnímu odkladu zavedení revolučních změn. Nových technických pravidel se tak dočkáme až v roce 2022. Týmy také budou v příštím roce používat letošní šasi. Kromě toho dojde ke zmrazení vývoje některých dalších komponent a budou se hledat i další formy úspor nákladů.

Zavedení finančních pravidel ale bude pokračovat v příštím roce podle plánu. Vývoj v roce 2021 by tak měl probíhat už pod rozpočtovým stropem. 

„Všechny týmy vyjádřily podporu FIA a formuli 1 v jejich pokračujícím úsilí o restrukturalizaci kalendáře 2020,“ uvedla FIA.

Formule 1 se už včera dohodla, že přesune letní přestávku na přelom března a dubna. Už dnes některé týmy zavřely na plánované tři týdny. Další týmy to čeká za týden až dva (termín uzavření továrny je flexibilní).

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud