Sezóna F2 nemohla skončit lépe, říká Leclerc

Sezóna F2 nemohla skončit lépe, říká Leclerc

Junior stáje Ferrari a nováček týmu Sauber pro příští sezónu Charles Leclerc si pochvaluje závěr letošní sezóny formule 2. Podle Monačana jeho mistrovská sezóna nemohla skončit lépe.

Leclerc, který bude v příští sezóně závodit spolu s Marcusem Ericssonem pro Sauber ve spojení s Alfou Romeo, ovládl letošní ročník mistrovství formule 2. Celou sezónu navíc zakončil ve velkém stylu. V posledním závodě v Abu Dhabi dokázal zvítězit po startu ze sedmého místa.

Monacký závodník se několika předjížděcími manévry dostal do samotného čela závodu, kde svedl dramatický souboj o vítězství s Alexandrem Albonem. Během těsného souboje spolu oba jezdci dokonce lehce kolidovali.

„Bylo to skvělé. Před rokem jsem sezónu GP3 nemohl zakončit vítězstvím (Leclerc se stal šampionem GP3 i přes nehodu v poslední závodě). Letos jsem zakončil sezónu vítězstvím, kterého jsem dosáhl skvělým způsobem. Byl to jeden z nejlepších závodů v sezóně,“ řekl Leclerc pro Autosport.

„Výborně jsem se postarali o pneumatiky. Na začátku jsme vyčkávali, když bylo tempo závodu příliš vysoké. Poté jsme dostali pneumatiky do optimálního okna a já začal v závěru závodu velmi tlačit na pilu.“

„Jsem šťastný, že to tak dopadlo. Zároveň jsem šťastný z posledního kola, sezóna nemohla skončit lépe,“ pochvaloval si Leclerc.

Charles Leclerc získal titul ve formuli 2 se dvaasedmdesátibodovým náskokem na druhé místo a se sedmi výhrami na kontě. Monačan dokázal zvítězit již během prvního závodního víkendu F2 v Bahrajnu, v možný zisk titulu však začal věřit až po vítězství v Barceloně.

Klíčovým bodem v cestě za titulem bylo podle Leclerca to, že se rychle naučil správně zacházet s pneumatikami.

„Před Barcelonou jsem toho ještě moc nevěděl. V Bahrajnu jsme vyhráli, ale o pneumatiky jsem se nemuseli příliš start. V Barceloně jsme vyhráli normální kvalifikaci (v Bahrajnu byla narušena červenými vlajkami) a poté i závod, protože jsme byli rychlejší než ostatní. Tyto výsledky nám otevřely oči a ukázali nám náš potenciál.“

Foto: Clive Rose / Getty Images

Doporučujeme

Články odjinud