Sezóna byla doposud dobrá, ale bude ještě lepší, věří Button

Jensonu Buttonovi se daří vyvracet předsezónní předpoklady a je Lewisi Hamiltonovi vyrovnaným soupeřem. S výsledky je spokojený, ale očekává další zlepšení.

"Máme za sebou osm závodů a dělí nás jen tři body, takže to vypadá skvěle," řekl. "Vyhrát loni šampionát, změnit týmy, závodit po boku Lewise a znovu bojovat o šampionát - to jsou pro mě skvělé pocity. Sezóna byla doposud dobrá, ale bude to ještě lepší."

Button měl úspěšný vstup do sezóny a do Monaka vedl pohár jezdců. Teď je sice druhý, ale přesto jsou podle něj dosavadní výsledky nad očekávání dobré. Nejen proto, že McLaren má nejvíc bodů mezi týmy.

"Kdybyste mi před Tureckem řekli, že budeme v této pozici, těžko bych tomu věřil," přiznal. "To protože v každém závodě byl rychlý Red Bull. Ale sezóna byla doposud velmi proměnlivá, na čele se střídají různí jezdci. Ale dvě dvojitá vítězství, ano, to mě překvapilo. Samozřejmě bych byl při těchto doublech raději ten první, ale nebyl jsem. Přesto jsem získal slušný počet bodů."

Red Bull Racing však pro McLaren zůstává největší hrozbou. Hamilton i Button přiznávají, že RB6 je stále rychlejší než MP4-25. "Red Bull má pořád velmi rychlé auto," řekl Button. "Když byl Vettel za mnou, viděl jsem, jak rychlí jsou. Když mají svůj den, když se jim vše vydaří, jsou neporazitelní. Ale naštěstí pro nás jim to letos často nevychází."

Co se týče vlastní výkonnosti, chce se Button zaměřit na kvalifikace, protože v těch na Hamiltona stále ztrácí.

Doporučujeme

Články odjinud