Sezóna 2017 by měla začít 26. března 2017

Sezóna 2017 by měla začít 26. března 2017

Nová a z hlediska pravidel revoluční sezóna 2017 zřejmě začne 26. března.

Podle Auto Motor und Sport a Motorsport.com začne nová sezóna 26. března 2017 a to opět v Austrálii. 

Trochu pozdější termín by měl pomoci týmům se připravit na nová pravidla. Letos se začalo 20. března, ale pokud si pamatujete, tak začátek měl být původně mnohem později. Příští sezóna začne v nejpozdějším termínu od roku 2011.

Dobrou zprávou pro fanoušky může být to, že podle současných informací bude Austrálie tvořit dvojici s Čínou. V Šanghaji se tak pojede o týden později. Pro logistiku týmů to ale asi už tak dobrá zpráva nebude. Bahrajn, Rusku, Španělsko, Monako a Kanadu by pak měli dělit dvoutýdenní intervaly.

Kalendář by měl mít opět 21 závodů. Lokace se měnit nebudou a to ani v Německu – pojede se nejspíše opět na Hockenheimringu. 

Podle posledních informací už daleko menší otazníky visí nad Monzou. Smlouva by mohla být definitivně podepsána už tento víkend.

Oficiální kalendář formule 1 se dozvíme po zasednutí Světové rady motorsportu na konci září a ani tato verze nemusí být definitivní. 

Po oznámení kalendáře se budou dohadovat ještě termíny předsezónních testů. Otázkou také je, kde proběhnou. Španělsko nabízí ideální řešení z hlediska nákladů. Pirelli by ale raději testovalo někde, kde budou vyšší teploty (například v Bahrajnu).

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud