Seznam kandidátů na sedačku Williamsu čítá už jen tři jména

Seznam kandidátů na sedačku Williamsu čítá už jen tři jména

Williams zúžil seznam pilotů, ze kterých vybere pro příští sezónu formule 1 týmového kolegu Lance Strolla. Uvedl server Motorsport.com.

O místo vedle Strolla je zájem a bylo s ním spojováno několik jezdců. Podle Motorsport.com se však nyní Williams zaměřuje už pouze na jednání s Robertem Kubicou, Paulem di Restou a současným pilotem Felipem Massou.

Během Velké ceny Singapuru bylo oznámeno, že Williams připravuje pro Kubicu test s vozem z roku 2014, aby mohl tým zhodnotit, zda je Polák na návrat do formule 1 po své havárii v rally připraven.

Kubica již letos s formulí 1 jel v soukromém testu a následně v rámci sezónních testů na Hungaroringu s Renaultem, který jej zkoušel jako možného kolegu pro Nika Hülkenberga. Dosažením dohody mezi McLarenem a Renaultem a týmem Toro Rosso a Hondou se však z týmu Toro Rosso uvolnil Carlos Sainz Jr., který přestupuje právě do Renaultu.

U Renaultu se tak Kubicovi dveře zavřely, ovšem otevřené zůstávají u Williamsu, který tak vítěze jedné velké ceny F1 může i nadále testovat.

Šanci zůstat u týmu má také 36letý Massa, který se rozhodl po minulé sezóně formule 1 z F1 odejít, ovšem angažování Valtteriho Bottase u Mercedesu uvolnilo jednu sedačku u Williamsu a Massa tak zůstal. Letos se mu přitom daří bodovat a patří mu jedenáctá pozice.

Di Resta se letos poprvé od roku 2013 vrátil do formule 1, když v Maďarsku nahradil právě Massu, který se necítil dobře. Letos působí Skot také v šampionátu DTM, kde jezdí za Mercedes-Benz.

Podle zdrojů Motorsport.com Williams nemá v plánu s rozhodnutím spěchat. Má se za to, že Williams oslovil také Fernanda Alonsa, Španěl však zřejmě poté, co McLaren oznámil změnu dodavatele pohonných jednotek z Hondy na Renault, zůstane u týmu z Wokingu.

Ve spojitosti s Williamsem se objevilo také jméno Sergia Péreze, podle kterého je však tento přestup příliš riskantní pro jeho další kariéru. Mexičan si myslí, že úspěšná sezóna 2018 mu může otevřít dveře u top týmu v dalším roce.

O sedačku projevili zájem také Marcus Ericsson s Jolyonem Palmerem, nicméně jejich přestup je nepravděpodobný. Žádné šance již nemá ani Pascal Wehrlein, jelikož vzhledem k tomu, že titulárním sponzorem Williamsu je společnost Martini vyrábějící alkohol, tak alespoň jeden z pilotů musí být starší 25 let.

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud