Seznam jmen je dlouhý, rozhodneme během dvou týdnů, říká Boullier

Seznam jmen je dlouhý, rozhodneme během dvou týdnů, říká Boullier

Šéf Renaultu Eric Boullier v Brazílii prozradil, že o tom, jaké jezdecké duo bude v příští sezoně hájit barvy černozlaté stáje, rozhodne nejdéle do čtrnácti dnů.

Jelikož u týmů Red Bull, McLaren, Ferrari a Mercedes je pro příští sezonu už plno, představuje jednu z nejlákavějších závodních sedaček ta u Renaultu. Do druhého vozu vedle Vitalije Petrova se tlačí hned několik jezdců.

"Prodiskutovali jsme mnoho různých scénářů. Měli jsme čas, protože jsme čekali na zprávy s Robertem, a teď je to v rukou vedení. Měla by to být otázka dnů - buď tento nebo příští víkend maximálně," ujistil Francouz.

Boullier přiznal, že vyjednával i s Kimim Räikkönenem. Kromě něj projevili zájem ale také jezdci z jiných stájí, kteří mají stále platné smlouvy.

"Kimi je možným scénářem... ano, pokud chcete. Ale seznam je dlouhý, jsou tu někteří jezdci pod smlouvou (v jiných týmech), jenž mají nějaké klauzule, aby se ze svého kontraktu vyvázali. Takže seznam je docela dlouhý," řekl šéf stáje Renault.

Mezi uchazeči se objevil rovněž veterán Rubens Barrichello, kterému Williams prozatím neprodloužil smlouvu. Navzdory svým zkušenostem ale nepatří Brazilec mezi horké kandidáty na druhou závodní sedačku, jak sám Boullier řekl: "Je pravdou, že za mnou přišel a několikrát jsme si e-mailovali, protože ukázal zájem a neví, co udělá Williams. Ale řekl jsem mu, že jeho pozice na seznamu není příliš vysoko, takže by neměl mít mnoho očekávání."

Doporučujeme

Články odjinud