Seveřané v Závodu národů porazili ve finále Vettela se Schumacherem

Seveřané v Závodu národů porazili ve finále Vettela se Schumacherem

Tom Kristensen a Johan Kristofferson ze Severského týmu vyhráli letošní ročník Závodu národů, který se v rámci víkendu Závodu šampionů konal na stadionu Foro Sol na okruhu bratří Rodriguézů v Mexiku.

Severský tým porazil ve finále výběr Německa, který letos reprezentovali čtyřnásobný mistr světa formule 1 Sebastian Vettel a loňský šampion evropské formule 3 Mick Schumacher.

Německo tak nedokázalo navázat na svá vítězství v posledních dvou ročnících závodu. Minulý rok v Rijádu za Německo triumfovali Timo Bernhard a René Rast a rok předtím v Miami sám Vettel, když Pascal Wehrlein nemohl vinou zranění startovat.

Devítinásobný vítěz závodu 24h Le Mans Kristensen ve finále nejprve porazil Vettela. Schumacher však ve finále srovnal stav na 1:1, když porazil dvojnásobného mistra světa v rallycrossu Kristoffersona.

V rozhodujícím souboji se proti sobě postavili nejzkušenější účastník Závodu šampionů Kristensen (letos je již na svém patnáctém Závodu šampionů) a Mick Schumacher, který je na této akci poprvé.

Kristensen nakonec porazil Schumachera 2:0 a získal pro Severský tým vítězství v Závodu národů. Naposledy se Severský tým z triumfu radoval v roce 2014, kdy na Barbadosu zvítězil Kristensen s norským jezdcem rallye Petterem Solbergem.

Až do semifinále se dostala domácí posádka Mexika složená z bývalého pilota F1 Estebana Gutiérreze a loňského šampiona Indy Lights Patricia O'Warda. V semifinále se jim však nepodařilo zastavit pozdější vítěze ze Severského týmu. Němci si naopak na cestě do finále poradili s Heliem Castronevesem a Lucou di Grassim z Brazílie.

Foto: Getty Images / Mike Hewitt

Doporučujeme

Články odjinud