Setrvání v Haasu pomohlo Magnussenovi k lepším výsledkům

Setrvání v Haasu pomohlo Magnussenovi k lepším výsledkům

Kevin Magnussen začal svou druhou sezónu působení u týmu Haas ve formuli 1 dvěma bodovanými umístěními v Bahrajnu a Číně. Podle šéfa týmu Günthera Steinera je právě jeho setrvání u amerického týmu klíčem k jeho současné formě.

Magnussen mohl dosáhnout velmi dobrého výsledku už v úvodním závodě v Austrálii, ovšem musel odstoupit s uvolněným kolem. Hned v dalším závodě v Bahrajnu však získal páté místo a bodoval desátým místem také v Číně.

Letos je to přitom pro Magnussena také poprvé, co zůstal ve stejném týmu jako v předchozí sezóně. Podle Steinera může právě stabilita v týmu za jeho současné výsledky.

„Má rád auto, to auto je dobré a tato kombinace mu dává důvěru. Nemusí věci přehánět. Věří si, že s dobrým vozem dokáže odvést dobrou práci,“ říká Steiner.

„Myslím, že hodně s tím má co dělat i skutečnost, že je s námi druhým rokem. V prvním roce všechny poznal. Zjistil, kdo je kdo. Má rád atmosféru uvnitř týmu.

Tohle předtím nezažil a teď, když jde do své druhé sezóny, je to pro něj něco nového a pomohlo mu to ukázat jeho talent.“

Magnussen se svým šéfem souhlasí a říká, že vylepšený vůz a setrvání u týmu Haas mu pomohlo se přes zimu lépe připravit na tuto sezónu.

„Hlavní je, že máme letos lepší vůz,“ řekl Magnussen. „Také si myslím, že je to rozdíl, když jsem se stejným týmem už druhý rok a pokračujete. Máte zcela jinou přípravu a zkušenosti, které můžete využít.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud