Šestiválec PURE by mohl závodit už příští rok, říká Pollock

Šestiválec PURE by mohl závodit už příští rok, říká Pollock

PURE pokračuje v přípravách na vstup do formule 1 v roli nezávislého dodavatele motorů. Technická oddělení stěhuje do Německa a svůj agregát bude mít připravený podle původního plánu na rok 2013.

Týmy se loni dohodly na odkladu nových šestiválcových motorů na rok 2014, ale PURE Craiga Pollocka pracuje s původním plánem. "Mohli bychom být připraveni nasadit ho do závodů v roce 2013," řekl pro Autosport. "Ale pravidla říkají něco jiného."

"Motor je v tak pokročilé fázi vývoje, že víme, že kdybychom mohli nebo museli, pokud by to po nás tento sport vyžadoval, mohli bychom ho mít ve voze a závodit v roce 2013."

Změna motorů přijde ale až v roce 2014 a PURE má tedy spoustu času motor doladit. Také si bude muset shánět zákazníky. Pollock by rád získal alespoň jeden top tým, ale McLaren nemá v plánu opustit Mercedes, takže tento plán zatím nevypadá reálně.

"Zatím jsme si tím moc nezabývali. V červenci nám bude zbývat ještě 18 měsíců," komentoval Pollock.

Hlavní událostí pro PURE teď je stěhování technických oddělení do Kolína nad Rýnem. Pollock se dohodl s Toyotou motorsport na využívání jejího zázemí, které je velmi moderní. "Hlavním důvodem byl časový faktor, protože vybudovat něco tak velkého a vybudovat a zkalibrovat testovací zařízení pro motory by trvalo minimálně rok a půl," vysvětlil Pollock.

Doporučujeme

Články odjinud