Sestava pro první sérii testů je kompletní

Sestava pro první sérii testů je kompletní

Po tříměsíční zimní přestávce se formule 1 v Barceloně probudí k životu.

Už v pondělí skončí zimní přestávka formule 1. Bude to 84 dní od doby, co na okruhu Yas Marina proběhla Velká cena Abú Zabí, poslední závod loňské sezóny. Na začátku nového týdne vyrazí na Katalánský okruh nedaleko Barcelony nové vozy pro ročník 2016.

Všechny týmy postupně oznámily, v jakém pořadí jejich závodníci k první ze dvou testovacích sérií vyrazí.

Hned první den se v barvách Mercedesu, šampionů mezi konstruktéry za poslední dva roky, ukáže jezdecký šampion těchto ročníků Lewis Hamilton. Brit se bude v následujících dnech pravidelně střídat s týmovým kolegou Nikem Rosbergem.

V pátek představené Ferrari SF16-H si do parády pro první dva dny vezme čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel. Zbylé dva dny absolvuje Kimi Räikkönen.

U Williamsu se o debut nového FW38 postará Valtteri Bottas, který ve voze vydrží i v úterý. Felipe Massa bude na trati ve středu a ve čtvrtek.

Red Bull, který jako jeden z většiny týmů teprve v pondělí ráno světu ukáže svůj nový monopost, vsadí pro první dva dny na Daniela Ricciarda. Daniil Kvjat jej v polovině týdně nahradí.

K netradičnímu kroku se rozhodla Force India, která první den nechá v novém VJM09 jezdit nového rezervního jezdce, Mexičana Alfonsa Celise. V úterý přijde na řadu Sergio Pérez, ve středu Nico Hülkenberg. Poslední den se pak do kokpitu vrátí Celis.

Dvoudenní stinty pro své jezdce chystá Renault. Zahájí Jolyon Palmer, Kevin Magnussen přijde na řadu později.

Toro Rosso bude střídat každý den, přičemž první svezení si užije Carlos Sainz jr. Max Verstappen se za volant posadí v úterý a ve čtvrtek.

Sauber svůj nový vůz ukáže až před druhými testy. Příští týden tak bude jezdit pouze s upraveným loňským C34, už však vyvedeným v nových barvách. První dva dny zvládne Marcus Ericsson, ve středu jej vystřídá Felipe Nasr.

McLaren volí každodenní obměny. Testy zahájí Jenson Button před Fernandem Alonsem. Podobným stylem se u Haasu vystřídají Romain Grosjean a Esteban Gutiérrez.

Manor pro první dva dny vyšle na trať Pascala Wehrleina, Rio Haryanto se sveze ve druhé polovině.

Situace naznačená v tabulce se však ještě může měnit.

Tým Pondělí Úterý Středa Čtvrtek
Mercedes Hamilton Rosberg Hamilton Rosberg
Ferrari Vettel Vettel Räikkönen Räikkönen
Williams Bottas Bottas Massa Massa
Red Bull Ricciardo Ricciardo Kvjat Kvjat
Force India Celis Pérez Hülkenberg Celis
Renault Palmer Palmer Magnussen Magnussen
Toro Rosso Sainz Verstappen Sainz Verstappen
Sauber Ericsson Ericsson Nasr Nasr
McLaren Button Alonso Button Alonso
Manor Wehrlein Wehrlein Haryanto Haryanto
Haas Grosjean Gutiérrez Grosjean Gutiérrez

Foto: Getty Images / Michael Regan

Doporučujeme

Články odjinud