Šest dalších titulů asi nezískám, tak zkouším druhou možnost, říká Alonso

Šest dalších titulů asi nezískám, tak zkouším druhou možnost, říká Alonso

Fernando Alonso byl dnes ústředním tématem tiskové konference. Paradoxně se vůbec neřešila F1 ale jeho účast v Indy 500.

Fernando Alonso včera šokoval motorsport svým oznámením, že místo v Monaku pojede závod Indy 500. Přestože už včera měl McLaren tiskovkou konferenci, téma rezonovalo také na tradiční čtvrteční tiskové konferenci.

„Pokud chci být nejlepším jezdcem na světe, mám dvě možnosti: vyhrát osm titulů v F1, o jeden více než Schumacher, což je nepravděpodobné, nebo mohu vyhrát největší závody na světě a to je to, co se snažím udělat.“

Pokud by Alonso uspěl v Indy, potřeboval by ještě uspět také v Le Mans, aby získal tzv. triple crown. „Nevím, kdy mohu závodit v Le Mans, ale je to mezi Montrealem a Baku. Nepodíváme se na letecké spojení? vtipkoval Alonso. 

Pod Dennisem by to nebylo možné

Alonso také řekl, že pokud by byl v čele týmu Ron Dennis, tak by šanci startovat v Indy 500 nedostal. Ocenil tedy nového šéfa Zaka Browna.

„Myslím, že Zak je člověk, který má větší vizi než ostatní šéfové týmů, které jsem poznal. Vidí motorsport jinak. Vidí McLaren větší, nesoustředěný pouze na formuli 1. McLaren vyhrál několikrát Le Mans, vyhrál v minulosti několikrát Indy 500. Je to pravý závodník. Je skvělé, že Zak a McLaren v loňském roce spojili své síly.“

Hamilton doufá, že Alonsa zastoupí Button

Je velmi pravděpodobné a podle některých informací už jisté, že Alonsa v Monaku zastoupí Jenson Button. V to doufá také Lewis Hamilton.

„Doufám, že se Jenson vrátí. Pro sport by bylo skvělé mít Jensona zpět,“ řekl Hamilton, který byl Buttonovým týmovým kolegou v letech 2010 až 2012.

„Pořád si myslím, že je jedním z nejlepších jezdců. Je na velmi vysoké úrovni a je zkušený.“

Hamilton také řekl, že by jezdci měli mít možnost závodit v jiných sériích, i když on sám by Grand Prix nevynechal. Brit by si rád vyzkoušel MotoGP nebo NASCAR.

„Fernando je jedním z nejlepších jezdců na světě. Bude to nejlepší jezdec v paddocku (Indy 500), ale nemá nejvíce zkušeností, takže bude zajímavé sledovat, jak si bez zkušeností poradí.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud