Série IndyCar kvůli koronaviru zrušila první čtyři závody nové sezóny

Série IndyCar kvůli koronaviru zrušila první čtyři závody nové sezóny

V neděli měla v ulicích St. Petersburgu na Floridě odstartovat nová sezóna zámořské formulové série IndyCar. Kvůli koronaviru však nakonec muselo vedení šampionátu první čtyři závody roku zrušit.

Jako první byl z kalendáře letošní sezóny IndyCar vyškrtnut závod v Long Beach, který se měl uskutečnit 19. dubna. Město Long Beach ale v průběhu tohoto týdne zakázalo pořádání veřejných akcí, což znamenalo i zrušení tradičního společného závodního víkendu sérií IMSA WeatherTech SportsCar Championship a IndyCar.

Sezóna IndyCar měla původně odstartovat tuto neděli na městském okruhu v St. Petersburgu bez diváků na tribunách kvůli hrozbě koronaviru. Ještě dnes vše nasvědčovalo tomu, že se závodní víkend za zavřenými dveřmi skutečně uspořádá, opak je ale bohužel pravdou.

Vedení šampionátu dnes vydalo oficiální prohlášení, ve kterém oznámilo zrušení prvních čtyř závodů letošního kalendáře. Kromě St. Petersburgu a Long Beach se tak nepojede ani na okruhu Barber Motorsport Park v Alabamě a na Okruhu Amerik nedaleko texaského Austinu.

Sezóna 2020 tak může odstartovat nejdříve až 9. května závodem na grand prix okruhu v Indianapolis. 24. května by se poté měl uskutečnit 104. ročník závodu Indy 500, kterého se chce zúčastnit i Fernando Alonso.

Foto: IndyCar

Doporučujeme

Články odjinud