Seriál NASCAR zakázal manévr, který s využitím zdi vloni předvedl Ross Chastain | Foto: Getty Images / Stacy Revere

Foto: Getty Images / Stacy Revere

Seriál NASCAR zakázal manévr, který s využitím zdi vloni předvedl Ross Chastain

Neuvěřitelný manévr, kterým si Ross Chastain pomohl při závodě zámořského šampionátu NASCAR Cup Series, již nebude dovolený.

Málokdy se stává, aby záznam předjížděcího manévru ze závodu amerického šampionátu NASCAR Cup Series obletěl doslova celý svět.

V případě Rosse Chastaina a loňského závodu na oválu v Martinsville se to však stalo, jelikož floridský závodník předvedl málo vídaný kousek.

V posledním kole závodu se Chastain rozhodl zariskovat a místo toho, aby poslední zatáčku záverečného kola projel běžným způsobem, využil hrazení podél dráhy k tomu, aby se o něj v plné rychlosti opřel a ve stylu počítačové hry předjel pět svých soupeřů.

Chastain se díky tomu posunul na čtvrté místo a především se kvalifikoval do závěrečného rozstřelu o mistrovský titul, který se týden poté konal ve Phoenixu. V něm však již Chastain neuspěl a v celkovém hodnocení skončil na druhém místě.

Vedení NASCAR řeklo ne

Manévr Chastaina vyvolal mnoho diskuzí, a to jak mezi fanoušky, tak závodníky a experty. Zatímco někteří byli ohromeni, mnozí postup Chastaina považovali za nebezpečný.

A právě bezpečnost stojí za tím, proč se vedení NASCAR nyní rozhodlo takové manévry zakázat. V případě, že by někdo kousek Chastaina zopakoval, obdržel by za něj časovou penalizaci.

Doporučujeme

Články odjinud