Sergio Pérez potvrdil, že u McLarenu na konci sezony končí

Sergio Pérez potvrdil, že u McLarenu na konci sezony končí

Aktualizováno: McLaren ještě nepotvrdil Kevina Magnussena s tím, že se o jezdcích pro příští rok stále jedná. Sergio Pérez ale ve středu sám oznámil, že u týmu končí.

Sergio Pérez v USA a Brazílii, prakticky jeho domácí závody, odjede za McLaren poslední dvě velké ceny. Pak u týmu končí. Jezdec to oznámil přes svůj twitter účet dopisem v angličtině a španělštině.

"Chtěl bych McLarenu poděkovat za šanci s nimi letos závodit," píše se v dopise. "Nelituji ani trochu toho, že jsem do týmu přišel. Dal jsem do toho všechno, byť jsem navzdory tomu nedokázal pro tento historický tým dosáhnout plánovaných výsledků. V posledních dvou závodech, zejména tom v Austinu, jsem odhodlán zajet co nejlepší výsledek. 

Chtěl bych týmu popřát jen to nejlepší. Budu navždy fanouškem McLarenu. Souběžně se budu zabývat tím, abych získal pro příští sezony auto, které mi umožní bojovat o vítězství."

Dopis Pérez zveřejnil poté, co se v médiích objevily jeho kritické komentáře na adresu týmu.

Bezprostředně po Pérezově oznámení McLaren ústy svého šéfa Martina Whitmarshe jezdci poděkoval:

"V první řadě bychom rádi Checovi poděkovali za krásné a velkorysé stanovisko a za to, že byl skvělým členem našeho týmu v sezoně 2013.

Checo si během sezony udělal spoustu přátel a společně se pokusíme pomoci mu dosáhnout ve zbývajících závodech co nejlepšího výsledku. Obvlášť tady v Austinu, kde má spoustu fanoušků. 

Přejeme mu mnoho štěstí a jsme si jisti, že jej čeká mnoho úspěchů."

McLaren současně potvrdil, že Jenson Button má na příští rok podepsanou smlouvu, byť v pondělí tvrdil opak, a že druhého jezdce ještě nemá smluvně zajištěného.

Doporučujeme

Články odjinud