Sergej Sirotkin bude v Marrákeši testovat s Mahindrou

Sergej Sirotkin bude v Marrákeši testovat s Mahindrou

Den po druhém závodě aktuální sezóny formule E se v marocké Marrákeši uskuteční také druhé sezónní testy. Těch se mimo jiné zúčastní i bývalý pilot týmu Williams Sergej Sirotkin.

Marocká ePrix je naplánována na sobotu 12. ledna, testování se na stejné trati uskuteční o den později, tedy v neděli 13. ledna.

Sergej Sirotkin si během testů vyzkouší vůz indického týmu Mahidra. Během testů se kromě ruského závodníka s Mahidrou sveze i simulátorový a testovací pilot stáje Sam Dejonghe.

„Formule E je aktuálně jeden z nejrychleji rostoucích šampionátů. Konkurence je zde na velmi vysoké úrovni,“ řekl Sirtokin pro e-racing365.com.

„Automobilky věří, že elektromobilita má velký potenciál do budoucna, a proto do formule E míří stále další. Ve vozech se stále uplatňují nová technická řešení a díky tomu se rapidně zlepšují.“

„Řídil jsem monopost formule E v roce 2016, nyní si ale vyzkouším novou generaci, takže bude zajímavé porovnat si ten rozdíl. Velmi se těším na tuto zajímavou zkušenost s týmem Mahindra Racing.“

Z účasti Sergeje Sirotkina v testech má radost i šéf indického týmu Dilbagh Gill.

„Jsem šťastný, že mohu oznámit, že Sergej a Sam budou testovat pro nás během testu nováčků v Marrákeši,“ řekl Gill na adresu Sirotkina a Dejongheho.

„Sergej již ve velmi mladém věku ukázal, jak talentovaný je. Jsem šťastný, že se zapojí do našeho testovacího programu a věřím, že zúročíme jeho zkušenosti.“

Testů se zúčastní i Fittipaldi nebo Tatiana Calderon

Kromě Sirotkina a Dejongheho si různé formule E v Marrákeši otestuje i celá řada dalších zajímavých pilotů.

Audi pro test nováčků angažovalo dlouholetého britského pilota DTM Jamieho Greena a s vozem týmu DS Techeetah se po testech v Rijádu již podruhé sveze Kolumbijka Tatiana Calderon. Tu pro testování u DS Techeetah doplní ještě testovací pilot týmu James Rossiter, který je známý díky svému působení v japonských Super GT.

U týmu Jaguar do testů nastoupí Pietro Fittipaldi. Mladý Brazilec a vnuk legendárního Emersona si formuli E vyzkouší poprvé v kariéře.

„Myslím, že formule E je nyní pro mnoho jezdců hodně zajímavá, a to hlavně díky množství automobilek, které do ní přicházejí,“ řekl šampion formule V8 3.5 ze sezóny 2017.

S týmem NIO bude poté opět testovat mladá jezdkyně Jamie Chadwick, která se s monopostem zmíněné stáje svezla již v Rijádu. Britská závodnice dokázala v loňském roce vyhrát závod britské formule 3.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud