Sepang napoví víc o skutečném rozložení sil, míní Hamilton

Sepang napoví víc o skutečném rozložení sil, míní Hamilton

Okruh v Melbourne je velmi specifický a podle Lewise Hamiltona bude proto výkonnost jednotlivých týmů v Sepangu relevantnější pro zbytek sezóny.

McLaren byl v Austrálii druhý nejlepší tým a i když by se měl ještě zlepšit, tuší, že Red Bull neukázal v prvním závodě vše. "Po rychlosti, kterou jsme předvedli v Melbourne, si myslím, že v Malajsii můžeme mít další dobrý závod," řekl Lewis Hamilton. "Albert Park je skvělá trať, ale rozdíly mezi vozy začnou být jasnější až na trati, jako je Sepang."

Hamilton prozradil, že tým dokončil šetření poškozené podlahy jeho vozu, příčinou problémů byl poškozený spoj mezi šasi a přední částí podlahy. Jak k poškození došlo, ale neuvedl.

Jenson Button také nemohl v Austrálii využít potenciál MP4-26 naplno, ovšem ne kvůli poškození, ale kvůli penalizaci. "Je to trať, na které potřebujete velmi efektivní auto. Jsou tam velké zatáčky, které potrestají každé auto, kterému schází přítlak," řekl o Sepangu. "Po Melbourne, kde jsem cítil, že mám pod sebou velmi solidní vůz, se těším na tréninky, abych zjistil, jak se náš komplet přizpůsobí tomuto okruhu."

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh připomněl vysoké teploty, které lze v Malajsii očekávat. Budou znamenat doposud nejtěžší zkoušku pro pneumatiky Pirelli. "Stejně jako v každé sezóně se snažíme na vůz nasazovat nové díly v každém závodě," uvedl. "Nemyslíme si, že jsme v Melbourne viděli maximální výkon našich soupeřů, takže o to větší je naše motivace zlepšovat naši výkonnost co nejrychleji."

"Papírově to vypadá pozitivně, byli jsme potěšeni, že naše úpravy fungovaly v Melbourne podle očekávání. A výkonnost vozu v rychlých pasážích Albert Parku naznačila, že by se měl dobře přizpůsobit Sepangu. Přesto, skutečnost je taková, že jsme na pole position ztráceli a skončili jsme druzí, ne první. Naším cílem je ztrátu smazat a dostat Lewise a Jensona do pozice, kdy budou moci vítězit."

Doporučujeme

Články odjinud