Senna má počínaje Velkou cenou Belgie nahradit Heidfelda

Senna má počínaje Velkou cenou Belgie nahradit Heidfelda

Podle informací britské BBC by jezdecká sestava Renaultu do konce sezony měla mít podobu Vitalij Petrov - Bruno Senna. Tým Lotus Renault se k Heidfeldovi v poslední době stavěl velmi kriticky.

Synovci legendárního Ayrtona Senny má kromě jiného k závodní sedačce pomoci také fakt, že s sebou přináší nezanedbatelnou sponzorskou podporu. Nick Heidfeld je naproti tomu jezdcem, který od Renaultu pobírá plat.

Senna má za sebou osmnáct závodů ve formuli 1. Všechny absolvoval v minulé sezoně, a to v barvách týmu HRT. Jelikož si pro letošek nenašel závodní sedačku, spokojil se s pozicí testovacího jezdce u Renaultu s vidinou možného budoucího angažmá. Šanci vycítil v době, kdy Robert Kubica utrpěl závažnou nehodu při závodech rally a jeho účast v letošní sezoně byla vyloučena. Tehdy však Renault sáhl po zkušenostech a na Kubicovo místo dosadil volného Nicka Heidfelda.

Na Heidfeldovu hlavu se však v poslední době ze strany vedení týmu snášela kritika. Eddie Jordan, jenž v současnosti pracuje právě pro britskou televizi BBC, to považuje za součást zákulisní hry, která má za cíl otřást Heidfeldovým sebevědomím a oslabit jeho pozici v týmu, případně přímo zajistit Heidfeldův dobrovolný odchod.

Je pravdou, že Heidfeld do Renaultu vstupoval s tím, že se měl stát lídrem týmu. Bodově je na tom však s Vitalijem Petrovem velice podobně. Oba získali po jednom umístění na stupních vítězů. Heidfeld má celkově 34 bodů a je v průběžném hodnocení osmý, Petrov má o dva bodíky méně a v tabulce jezdců je o jednu pozici za svým dosavadním týmovým kolegou.

Doporučujeme

Články odjinud