Senna chtěl po Mercedesu, aby mu zajistil přestup do formule 1

To však nemohlo být zaručeno, a tak DTM odmítl.

Jméno Senna se, jak všichni víme, v letošním ročníku mistrovství světa vozů formule 1 neobjevuje. Přes zimu to vypadalo, že se Bruno do královny motorsportu podívá. Ross Brawn však raději zvolil menší risk a upřednostnil Rubense Barrichella před synovcem legendárního Ayrtona Senny.

Bruno Senna se mnohokrát nechal slyšet, že jeho hlavním cílem pro rok 2009 byl přestup do formule 1. Jakákoliv jiná série by pro mladého Brazilce byla "krokem zpět."

Chvíli to vypadalo, že by Senna mohl přestoupit do série DTM. V březnu dokonce testoval vůz Mercedes C-Klasse. Minulý týden však Mercedes oznámil, že se Sennou smlouvu podepsanou nemá. Zatím jediný závodní závazek brazilského pilota zůstává série Le Mans v barvách týmu ORECA.

Norbert Haug prozradil, proč vlastně jednání Mercedesu se Sennou ztroskotala.

"Jednali jsme spolu. Chtěl po nás záruku, že ho později dostaneme do formule 1. Mluvil jsem o tom s Rossem (Brawnem) a Martinem (Whitmarshem) - řekli, že by se s tím dalo něco dělat, avšak nemohli to potvrdit na sto procent.

Snažili jsme se. Z jeho strany byla potřeba o tom snít dnem a nocí, což se myslím nestalo. Ale je to v pořádku. Respektuji jeho rozhodnutí, ale doufám, že za půl roku si řekne, že do toho měl jít. Kdybychom se bývali dohodli a po prvním tréninku v Hockenheimu mu zavolal někdo z formule 1, že pro něho má místo, pustili bychom ho.

Nechci se hádat, Bruno je dobrý chlapík, jen si zvolil jinou cestu. Kdyby mladík jako on nesnil o formuli 1, ani by s námi neměl jednat. Kdyby mi třeba Paul di Resta řekl ´Norberte, efjedničky nikdy, chci jezdit v autě, které má střechu,´ odpověděl bych mu, ať si rychle najde doktora a nechá se vyšetřit. Je naprosto přirozené, že myslíte na nejvyšší třídu," řekl Haug.

Doporučujeme

Články odjinud