Senna a Clark se při pomyšlení na umělý déšť obrací v hrobech, říká Webber

Senna a Clark se při pomyšlení na umělý déšť obrací v hrobech, říká Webber

Nápad Bernieho Ecclestona dramatizovat závody umělým deštěm se mezi účastníky formule 1 setkává s odmítavými postoji.

"Ne a ne," odpověděl Mark Webber na otázku BBC, zda formule 1 potřebuje taková opatření a zda s nimi souhlasí. "Nebyl by to nejsofistikovanější způsob, jak udělat podívanou zábavnější."

Australan nepopírá, že mokrá trať dokáže závody zdramatizovat, nesmí však docházet k umělému ovlivňování. "Když je proměnlivé počasí, může to být více vzrušující, tak to bývá," uznal. "Ale vzpomeňte na Jimmyho Clarka, Jackieho Stewarta, Sennu a další mistry na mokru. Jackie je pořád mezi námi, ale ti další dva by se při pomyšlení na zavlažovače a hadice kolem trati obraceli v hrobě."

Nesouhlasně se ke skrápění tratě během závodů staví také ředitel týmu Mercedes Nick Fry. "Myslím, že se Bernie snaží předkládat zábavné nápady, ale formule 1 je o zápolení s podmínkami, které v danou dobu nastanou. A hraní si s těmito podmínkami podle mě neodpovídá podstatě formule 1."

"Krása formule 1 je její velká rozmanitost. Máme závody večer, přes den a v době mezi tím. Nemyslím, že by kdokoliv mohl říct, že byl loňský ročník nudný. Byl úžasný a jsem si jistý, že letošní sezóna bude ještě lepší."

Doporučujeme

Články odjinud