Selhání zavěšení nic nenasvědčovalo, říká Hartley

Selhání zavěšení nic nenasvědčovalo, říká Hartley

Brendon Hartley ve třetím volném tréninku na Velkou cenu Velké Británie absolvoval velký náraz do zdi poté, co mu na jeho toro rosso v nájezdu do zatáčky selhalo zavěšení.

Pro Novozélanďana skončila sobota už po patnácti minutách závěrečného tréninku, když na jeho voze v nájezdu do zatáčky Brooklands selhalo zavěšení levého předního kola. Jeho vůz se roztočil a Hartley narazil do bariéry. Pilot Toro Rosso odešel z nehody nezraněn, ale velké poškození vozu mu neumožnilo start v odpolední kvalifikaci. Zítřejší závod odstartuje z boxové uličky.

„Bylo to velmi náhlé. Nebylo tam žádné varování. Netrefil jsem žádný obrubník a nepředcházely tomu ani žádné vibrace. Došlo k tomu v momentu, kdy jsem šlápl na brzdový pedál, což je zřejmě jedno z největších zatížení na zavěšení, když je to asi 5G. Snažil jsem se s vozem bojovat a co nejvíce jej zpomalit, i tak jsem ale trefil zeď velmi tvrdě,“ řekl Hartley.

„Není to sranda. Neřekl bych, že je to děsivé. Soustředíte se na závodní vůz a působí adrenalin. Neřekl bych, že do toho vstupuje strach. Možná v poslední jedné nebo dvou sekundách, kdy si uvědomím 'jo, teď určitě docela tvrdě narazím do zdi', a vy se zapřete. V autě ale není čas na to se bát. Až příliš se soustředíte.“

Foto: Getty Images / Peter Fox

Doporučujeme

Články odjinud