Sejde se Strategická skupina, chce připravit jezdce o „pomůcky“

Sejde se Strategická skupina, chce připravit jezdce o „pomůcky“

Ve středu proběhne další zasedání Strategické skupiny. Na stole bude revize některých nápadů, které se objevily v poslední době.

Strategická skupina zřejmě dá zelenou rychlejším vozům a to mimo jiné i prostřednictvím širších zadních pneumatik. Naopak návrat tankování bude zřejmě definitivně shozen ze stolu.

Podle Motorsport.com je ale na stole i nové téma. V poslední době čelí F1 kritice mimo jiné také proto, že je ovládání současných monopostů příliš jednoduché, ale také až moc přetechnizované.

„Měli bychom zakázat všechny pomůcky, které jezdci mají a které zakázat můžeme,“ řekl Jean Todt. „I když inženýři jsou chytří a budou se snažit najít způsob, jak to interpretovat.“

Současnou situaci kritizuje také Bernie Ecclestone, podle kterého je dopad jezdců na závod stále menší. Ecclestone v této souvislosti kritizuje zejména současné motory.

„Tohle už dlouho nejsou motory…tyhle baterie, hybridy a všechno,“ řekl Ecclestone.

„Všechno to tlachání z boxové zdi, pokyny od inženýrů pro jezdce, to vše musí přestat.“ Ecclestone říká, že jezdci musejí mít opět větší vliv.

S tím souhlasí také Max Verstappen. „Myslím, že je to teď 20 procent závodění a 80 procent technických věcí. Říkám svým inženýrům, aby mě nepřetěžovali informacemi. Dostáváme do kokpitu příliš mnoho informací.“ Verstappen by prý někdy nejraději displej vypnul a spolehl se jen na intuici.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud