Šéfové některých týmů považují testy v Mugellu za zbytečné

Šéfové některých týmů považují testy v Mugellu za zbytečné

Nejen Vitaliji Petrovovi nevyhovují testy v Mugellu. Vynechaly by je i některé týmy, ovšem ze zcela jiných důvodů. Příští rok lze proto v kalendáři testů očekávat změny.

Zatímco Petrovovi se na okruhu v Mugellu nelíbí kvůli tomu, že ho považuje za nebezpečný pro formuli 1, pro šéfy týmů je test prostě zbytečný.

"Je to tu velmi hezké a jídlo je velmi dobré, ale stojí nás to hodně peněz a upřímně jsme necítili potřebu sem jezdit," uvedl šéf Red Bullu Christian Horner pro Gazzettu dello Sport.

Podobný názor má i tým Lotus, jehož šéf Eric Boullier označil test za "zbytečně utracené peníze". Jeden z inženýrů Mercedesu pak dodal: "Nevidím smysl v jednom testu v sezóně. Buď jich budeme mít víc, nebo na to můžeme zapomenout."

Za jezdce se vyjádřil Mark Webber. Trať se mu líbí, ale test považuje také za zbytečný. "Bylo by úžasné tu mít Grand Prix, ale pro test je to moc rychlé, v kalendáři žádná taková trať není."

Okruh v Mugellu je svými vlastnostmi vzdáleně podobný jen Spa a trochu Silverstonu. Že v obecné rovině není nutné v sezóně testovat, řekl už před začátkem testů v Mugellu McLaren, psali jsme zde.

Doporučujeme

Články odjinud