Šéfové F1 nejsou spokojeni s Muhammadem bin Sulajimem. V čele FIA chtějí změnu | Foto: Getty Images / Chris Graythen

Foto: Getty Images / Chris Graythen

Šéfové F1 nejsou spokojeni s Muhammadem bin Sulajimem. V čele FIA chtějí změnu

Třenic mezi vedením F1 a prezidentem FIA přibývá. Nové zprávy hovoří o tom, že by šéfové F1 chtěli Muhammada bin Sulajima vyměnit.

I když je Muhammad bin Sulajim ve funkci prezidenta FIA jen něco málo přes rok, již mezi ním a vedením F1 vzniklo několik třenic.

Ty se týkají například možného rozšíření startovního pole, kterému nejsou některé týmy nakloněny, a vedení F1 se nelíbil ani komentář prezidenta FIA, v němž se vyjádřil k nedávné nabídce na odkup F1.

Několik dní zpět pak bylo poukázáno na více než 20 let staré prohlášení bin Sulajima, ve kterém se hanlivě vyjádřil proti ženám.

Vlastník F1 chce změnu v čele FIA

Německá TV stanice Sport1 nyní přišla s informací, že majitelé F1 ze společnosti Liberty Media usilují o to, aby byl bin Sulajimem nahrazen v čele FIA a navíc už mají mít i možnou náhradu. 

Tou by měl být 70letý Brit David Richards, který není ve světě motorsportu ani F1 žádným nováčkem. V minulosti byl Richards týmovým šéfem stájí BAR a Benetton a blízko má i k rallye, kde se angažuje dodnes.

Otázkou však zůstává, jakým způsobem chce F1 k výměně v čele FIA dojít. Formální kompetence k tomu totiž vedení F1 nemá.

Pro úplnost dodejme, že funkční období současného prezidenta FIA končí až na konci roku 2025.

Doporučujeme

Články odjinud