Šéfka Sauberu nepochybuje o zlepšení pohonné jednotky Ferrari

Šéfka Sauberu nepochybuje o zlepšení pohonné jednotky Ferrari

Monisha Kaltenbornová se nechala slyšet, že nepochybuje o tom, jak velkého zlepšení dosáhlo Ferrari na své pohonné jednotce pro nadcházející ročník.

Sauber vytěžil ze zlepšení, které udělalo na své pohonné jednotce Ferrari před loňskou sezónou a po roce 2014, kdy stáj z Hinwilu nebodovala, získali její jezdci Felipe Nasr s Marcuse Ericssonem 36 bodů.

V loňském roce se však zlepšil také samotný tovární tým Ferrari, když získal zásluhou Sebastiana Vettela tři vítězství. Díky všem těmto pokrokům má Kaltenbornová pro ročník 2016 optimistické vyhlídky.

„Jsem přesvědčena, že už v roce 2015 ukázali (u Ferrari) krok, který dokázali udělat,“ řekla. „Nemůžete čekat zázraky, ztráta (na Mercedes) je příliš velká, takže musíte postupovat krok za krokem, kromě toho se musíte zabývat také spolehlivostí.“

„Myslím ale, že odvedli velmi dobrou práci, a je nemám důvod nevěřit tomu, že udělají další krok.“

Podle Kaltenbornové je však třeba si uvědomit, že rozdíl mezi týmy s motory Mercedes a ostatními je příliš velký, aby Ferrari dokázalo německou automobilku přeskočit.

„Myslím, že týmy, které měly motory Mercedes v prvním roce, kdy přišly tyto motory, mohly mít větší výhodu než byste mohli mít nyní,“ řekla.

„A to zkrátka proto, že ostatní týmy byly tak vzadu, a teď už jsou blíž. Takže ano, může to být přínosem, ale rozhodně menším, než v té době, protože rozdíly už nejsou tak velké.“

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud