Šéfdesignerem týmu Haas bude Rob Taylor

Šéfdesignerem týmu Haas bude Rob Taylor

Hlavním designerem nového týmu Haas bude Rob Taylor, který tuto roli v minulosti zastával u Jaguaru a Red Bullu.

Ačkoliv na voze pro rok 2016 bude mít svůj podíl i italský výrobce Dallara, hlavním šéfdesignerem, který bude na stavbu celého vozu dohlížet, majitel týmu Gene Haas jmenoval právě Taylora.

Taylor již dříve působil u Jaguar Racing a vedl tým designerů prvního vozu Red Bullu předtím, než se přesunul do McLarenu.

A i přesto, že tým má možnost připravit vůz, se kterým by mohl k testům vyjet už během letošního roku, sám tým vyloučil jakékoliv testy vozu v letošním roce.

„Nechceme stavět vůz (pro testy v letošním roce). Když uděláte vůz jen pro několik měsíců, pak v příštím roce už bude starý,” řekl šéf týmu Gunther Steiner.

„Chceme i nadále vyvíjet. Veškeré díly, které nám poskytne Ferrari, přitom nebudeme mít dříve než v příštím roce.”

Haas prosazuje žluté vozy

Vzhledem ke spolupráci s Ferrari a k faktu, že se jedná o americký tým, nastává otázka, jaké bude mít vůz týmu pro rok 2016 zbarvení.

Uvnitř týmu se o tom vedou diskuse, sám Gene Haas přitom navrhuje, aby jeho vozy byly žluté.

„Chtěli bychom něco spojené s korporátní image, na druhé straně ale chceme i vůz, který bude vidět. Ty stříbrné a šedé vozy vám po chvíli přijdou stejné.”

„Všichni šli cestou těch duhových barev a jednolitá barva by byla snadno definovatelná. Chcete být vidět. Já mám rád žlutou; osobně si myslím, že jednolitá žlutá by byla hezká.”

Doporučujeme

Články odjinud