Šéf společnosti Quantum Ijaz ujistil, že ke vstupu do Lotusu dojde

Šéf společnosti Quantum Ijaz ujistil, že ke vstupu do Lotusu dojde

Podle šéfa společnosti Quantum Motorsport Mansoora Ijaze se peníze zdržely při mezinárodním převodu, který podléhá kontrolním procedurám. Jakmile budou peníze na účtu, zaměstnanci mají dostat bonusy.

Šéf společnosti Quantum Motorsport, které má odkoupit 35 procent týmu Lotus, Mansoor Ijaz stáj z Enstone znovu ujistil, že k transakci navzdory zdržení dojde.

"Není pochyb, že k obchodu dojde, není pochyb o tom,, že jsme odeslali peníze. Je nulová pravděpodobnost, že se obchod neuskuteční," ujišťuje Ijaz, za kterým stojí investoři ze Středního východu. "Ale důležité je pochopit, že v mezinárodním bankovním systému, kde peníze přicházejí z určitých částí světa, musí být využity korespondenční banky. Také musíme jednat s regulačními úřady, jako je centrální banka a další institucionální struktury, které také dělají své kontroly, protože nemluvíme o převodu malých částek."

Ijaz upozornil, že pravidla jsou jiná pro převod milionů, desítek milionů či stovek milionů. "Mluvíme o značných částkách," vysvětlil a dodal, že po zpožděních z posledních týdnů nechce slibovat, kdy bude záležitost uzavřena, ale uvedl, že bude vyřešena velmi brzy. "Když se ohlédnu, pevné datum uplynulo před dvěma týdny, váhám teď nějaké říct. Ale ty dva týdny, co uplynuly, nebyly pro nic. Řada věcí se vyjasnila a brzy vše uzavřeme," věří.

Ijaz chápe frustraci, která musela u Lotusu vzniknout v době zpoždění poplatků. "Máme skvělý tým lidí, který má právo být frustrovaný. Kdybych byl v jejich kůži, vzdal bych to už dávno. Ale realita je taková, že se musíme vyrovnat se situací, jakou máme. Vědí o mně, že jsem je nikdy neopustil," ujišťuje.

Až peníze přijdou, chce Ijaz vyplatit všem zaměstnancům speciální bonus. "Vykompenzuje jim to ztrátu času, frustraci a další problémy, kterým všichni čelili. Realita je, že teď musí přijít peníze, toho jsme si dobře vědomi," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud