Šéf Red Bullu je Webberovým zatajováním zranění zklamaný

Šéf Red Bullu je Webberovým zatajováním zranění zklamaný

Pro šéfa týmu Red Bull Racing Christiana Hornera byla informace o fraktuře Webberova ramena z nehody na kole před Suzukou zcela nová a mrzí ho, že o ní australský pilot mlčel.

Webber prozradil ve své knize "Up Front: 2010 A Season To Remember", v níž se ohlíží za uplynulou sezónou, že si při pádu z horského kola přivodil drobnou zlomeninu ramene. Stalo se to před Grand Prix Japonska a informoval o tom jen svého trenéra a lékaře FIA. V Suzuce a Jeongamu musel závodit s použitím prostředků na utišení bolesti.

"Nevěděl jsem ani o té knížce, natož o tom rameni," přiznal Horner pro Telegraph. "Samozřejmě je zklamáním, že Mark nic neřekl. Bylo to zranění, které podle všeho nemělo dopady na jeho výkonnost, ale i tak by bylo dobré o něm vědět."

Webber měl během své kariéry ve formuli 1 už jednu vážnou nehodu na horském kole. Po sezóně 2008 si při nárazu do auta zlomil nohu a rameno. Frakturu ramene týmu také tajil. Horner proto australskému jezdci doporučil, ať se podobným aktivitám vyhýbá.

"Naši jezdci mají povinnost udržovat se ve stoprocentní formě. Zdá se, že si kola s Markem nerozumí, takže by pro něj možná bylo lepší, kdyby se od nich držel dál," uzavřel šéf Red Bullu Racing.

Doporučujeme

Články odjinud