Šéf oddělení motorsportu Hondy Jamamoto se bude nově soustředit pouze na F1

Šéf oddělení motorsportu Hondy Jamamoto se bude nově soustředit pouze na F1

Masaši Jamamoto se od 1. dubna stane šéfem Hondy ve formuli 1. Japonská automobilka tím chce posílit své zapojení do královny motorsportu.

Honda potvrdila, že její dosavadní šéf oddělení motorsportu Masaši Jamamoto bude od začátku dubna působit v nové pozici, kde se bude zaměřovat pouze na formuli 1.

Poprvé od svého návratu v roce 2015 bude Honda v letošní sezóně dodávat pohonné jednotky dvěma týmům, když po loňské spolupráci s Toro Rosso bude jejím zákazníkem také Red Bull.

Na dnešním zahájení sezóny v Tokiu Honda také potvrdila, že dojde ke změnám ve vedení společnosti. Jamamoto, který dříve zastřešoval všechny závodní série, ve kterých měla Honda své zastoupení, se přesune do nově vzniklé pozice ředitele Hondy pro F1.

„Jamamoto se bude ve své nové roli soustředit výhradně na formuli 1. Jen to potvrzuje, jak důležitý je pro Hondu tento projekt, obzvlášť v prvním roce, kdy bude dodávat (pohonné jednotky) dvěma týmům ve startovním poli,“ stojí v prohlášení Hondy.

Jamamoto bude úzce spolupracovat s technickým ředitelem Hondy ve F1 Tojoharum Tanabem. V jeho současné pozici šéfa oddělení motorsportu Hondy jej nahradí dosavadní prezident Hondy v Mexiku Hiroši Šimizu.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud