Šéf Ferrari vysvětluje: Vettel už je skoro lídr, brzy jím bude úplně

Šéf Ferrari vysvětluje: Vettel už je skoro lídr, brzy jím bude úplně

Stefano Domenicali upřesnil, jak myslel své vyjádření, když řekl, že Sebastian Vettel není vůdčí osobností. Nemyslel to úplně jako kritiku.

Šéf Scuderie nedávno prohlásil, že ve formuli 1 jsou jen dva jezdci, kteří jsou lídry a dokážou tým táhnout vpřed. Označil tak Fernanda Alonsa a Michaela Schumachera. Vynechal Sebastiana Vettela, což se ne všude setkalo s pozitivními ohlasy. Teď to dovysvětlil.

"Pro mě je lídr někdo, kdo dokázal něco velmi důležitého a předvádí něco unikátního," řekl pro Reuters. "Sebastian je příkladem fantastického jezdce. Vyhrál titul a řekl bych, že vyhraje druhý, a stává se lídrem. Je mladší."

"Když neřeknete, že je lídr, neznamená to, že není dobrý. To, jak jezdí a jak se chová, se tomu hodně blíží. Čísla, věk a zkušenosti znamenají v tomto ohledu rozdíl. Sebastian bude další (lídr)."

Jediní dva závodící lídři tedy jsou nebo byli spojeni s Maranellem. Domenicali proto může srovnávat, u Ferrari pracuje už od roku 1991.

"Fernando je mu (Schumacherovi) velmi podobný v tom, jak zapadl do týmu," popisoval. "Myslím, že sžití se s týmem mu trvalo mnohem kratší dobu než Michaelovi, možná díky jeho osobnosti, jazyku a tak dále, ale v mnoha ohledech jsou si podobní."

"Čím více znám Fernanda, tím více je můžu srovnávat. Sedm titulů je samozřejmě něco, co bude v budoucnu téměř nemožné zopakovat, podle mého názoru. Ale pokud alespoň začneme vyhrávat a Fernando získá první titul s námi, tak uvidíme. Z kopce to bude snadnější. Takový je samozřejmě náš cíl."

K Schumacherovi, který druhým rokem čeká na první vítězství v barvách Mercedesu, dodal: "Michaela znám dobře a řekl bych, že nezměnil svůj přístup a styl práce. Upřímně, pokud bude mít dobré auto, myslím, že může bojovat o něco důležitého."

"Rozdíl vůči minulosti je ten, že jsme byli zvyklí na to, že (na čele) bojují jen dva jezdci. V současnosti máme čtyři nebo pět jezdců, kteří budou spolu bojovat o vítězství, pokud jim dáte stejné auto."

Doporučujeme

Články odjinud