Šéf českého týmu Salaquarda vykázán ze závodního okruhu

Šéf stejnojmenného týmu Čech Igor Salaquarda byl vyloučen ze závodního víkendu Světové série Renault na Silverstonu. Důvodem je konflikt s jedním ze závodníků.

Došlo k němu v garáži českého týmu ISR po kvalifikaci v sobotu dopoledne. Ital Daniel Zampieri se zlobil a podezříval Filipa Salaquardu, šéfova syna, z toho, že jej v kvalifikaci zablokoval. Salaquarda starší pak vykázal pilota týmu Pons Racing z garáže ven. Jak moc tvrdým způsobem ale není jisté.

V každém případě byl Igor Salaquarda vykázán po zbytek víkendu z areálu a musí zaplatit pokutu 2 000 eur (přibližně 50 tisíc korun).  Zampieri dopadl o něco hůře, protože mu byl zakázán start do sobotního odpoledního závodu.

Ten vyhrál Salaquardův pilot Esteban Guerrieri, jeho kolega Salauqarda mladší dojel na šestém místě.

Start závodu se neobešel bez dramatu: vítěz kvalifikace Jon Lancaster se po „Schumacherovsku“ snažil zablokovat právě Guerrieriho, ale manévr nezvládl, roztočil se a z trati doslova vystřelil Daniela Ricciarda v divokých kotrmelcích.

Do šampionátu se s týmem P1 vrátil někdejší testman Red Bullu Brandon Hartley, který ale kolidoval s Nathanaelem Berthonem a oba byli předvolání před sportovní komisaře.

Doporučujeme

Články odjinud