Sedmý Leclerc coby nejlepší ze „zbytku světa“

Sedmý Leclerc coby nejlepší ze „zbytku světa“

Na sedmé pozici za jezdci Mercedesu, Ferrari a Red Bullu dojel ve Velké ceně Ruska Charles Leclerc z týmu Sauber, který tak přidal dalších šest bodů na své konto v průběžném pořadí letošní sezóny vozů formule 1.

Sauber ve včerejší kvalifikaci letos poprvé postoupil s oběma svými vozy až do třetí části kvalifikace, ve které Leclerc obsadil sedmé místo a jeho týmový kolega Marcus Ericsson startoval desátý.

Monačan si po startu poradil s Estebanem Oconem a Kevinem Magnussenem a dostal se dokonce na pátou pozici za jezdce Mercedesu a Ferrari. V průběhu závodu se před něj ale dostali piloti Red Bullu, kteří kvůli penalizacím za nasazení nových pohonných jednotek startovali z posledních pozic. Sedmé místo v cíli pro Leclerca znamená již sedmé letošní umístění na bodovaných pozicích.

„Z dnešního výsledku mám velkou radost. Byl to skvělý závod, dobrá strategie a vůz byl velmi dobrý na řízení. Předjíždění na začátku závodu byly na hraně, ale pomohlo nám dokončit závod na sedmé pozici,“ řekl Leclerc.

„Dosáhnout poprvé v sezóně na takový výsledek je úžasný pocit a je to dobrá odměna za všechnu tvrdou práci v posledních týdnech. Jsem rád, že jsem získal dalších pár bodů a nemohu se dočkat dalšího závodu v Japonsku,“ dodal.

Ericsson bez bodů

Jeho týmový kolega Ericsson nedokázal navázat na svůj výsledek z kvalifikace a v závodě obsadil třinácté místo, který se dlouho nedokázal dostat před jednoho ze svých soupeřů.

„Pro mě to byl frustrující závod. Vůz byl dobrý, ale bohužel jsem byl po většinu závodu zaseknutý za jiným vozem a nemohl jsem postupovat. Snažil jsem se předjíždět, ale toto je náročná trať na předjíždění. Pokusili jsme se získat nějakou rychlost druhou zastávkou v boxech a přezutím na ultraměkké pneumatiky, ale nevyšlo to,“ řekl Ericsson.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud