Sedmé místo bylo maximum, míní Schumacher

Sedmé místo bylo maximum, míní Schumacher

Mercedes odjíždí z GP Velké Británie zklamán. Michael Schumecher po startu ze třetího místa skončil sedmý. Nico Rosberg dojel patnáctý.

Michael Schumacher do Velké ceny Velké Británie sice odstartoval ze třetího místa, dokončil ji však na místě sedmém. Sedminásobný mistr světa říká, že za tento výsledek by měl být jeho tým rád, protože to bylo maximum.

"Dosáhli jsme dnes toho, co pro nás bylo možné, a měli bychom s tím být spokojeni," říká. "Ke konci závodu jsme byli celkem konkurenceschopní, ale celkově jsme věděli, že nám charakter tohoto okruhu nebude v normálních podmínkách vyhovovat. V mokru jsme rozhodně mohli dopadnout lépe."

Dnešním výsledkem je ještě víc zklamán Schumacherův týmový kolega Rosberg. "Celý víkend mi prostě nevyšel podle plánů, což je trošku nečekané a opravdu neuspokojivé," svěřuje se. "Dneska jsem do závodu špatně odstartoval a celkově jsme neměli rychlost."

"Teď potřebujeme tvrdě pracovat, abychom vylepšili auto pro další, náš domácí závod, a to na Hockenheimu za dva týdny. Hockenheim je oproti tomuto zcela odlišný okruh, měl by našemu vozu lépe vyhovovat. Budeme doufat, že všem našim tamním fanouškům předvedeme lepší show."

Šéf týmu Ross Brawn souhlasí s jezdci a za dnešní neúspěch také viní především počasí. "Dneska jsme byli čtvrtým nejlepším týmem, což dokazuje Michaelovo sedmé místo v cíli. Náš výkon na suchu se nemohl vůbec srovnávat s naší konkurenceschopností včera na mokru. Budeme se muset podívat na data, abychom zjistili proč."

Doporučujeme

Články odjinud