Sebastian Vettel si poprvé vyzkoušel esport, v Sepangu závodil proti legendám

Sebastian Vettel si poprvé vyzkoušel esport, v Sepangu závodil proti legendám

Německého pilota Ferrari Sebastiana Vettela doposud nechávaly virtuální závody chladným a volný čas věnoval především tréninku doma ve Švýcarsku a rodině. V sobotu si ale konečně zazávodil i on, nabídku ke startu přijal od webového magazínu The Race, který rozjel již druhou sezónu All-Star Series.

The Race v sobotu rozjel již druhou sezónu All-Star Series, ta první odstartovala v březnu v období kolem zrušené australské grand prix. Novinkou druhé série virtuálních závodů na platformě rFactor 2 je striktní oddělení simracerů, současných závodníků a legend motorsportu.

Bývalí i stále aktivní závodníci, kteří se proslavili ve světě motorsportu, společně soupeří v rámci Legends Trophy. V této skupině najdeme třeba Jensona Buttona, Emersona Fittipaldiho, Daria Franchittiho, Juana Pabla Montoyu, Pettera Solberga či Emanueleho Pirra.

První závody druhé virtuální sezóny hostil bývalý okruh formule 1 Sepang v Malajsii a jezdci v rámci Legends Trophy závodili v historických vozech Brabham BT44. Legendy se utkaly ve dvou závodech na osm kol, první vyhrál dvojnásobný šampion Indy 500, bývalý pilot F1 a úřadující šampion IMSA WeatherTech SportsCar Championship Juan Pablo Montoya, ve druhém zvítězil Adrian Fernandez, bývalý mexický pilot sérií CART, IndyCar, NASCAR a American Le Mans Series.

Sebastian Vettel se zúčastnil prvního ze dvou závodů, zapletl se do několika incidentů a dojel patnáctý.

Na kompletní záznam eventu se můžete podívat níže, závod se Sebastianem Vettelem začíná v čase 2:33:00.

Kromě závodů legend se v rámci eventů All-Star Series koná ještě Pro Cup za účasti současných hvězd motorsportu a Sim Masters, kde vzájemně měří síly ti nejrychlejší závodníci ze světa virtuálních závodů.

Foto: Getty Images / Robert Cianflone

Doporučujeme

Články odjinud