Sebastian Vettel mění od příštího roku závodního inženýra

Sebastian Vettel mění od příštího roku závodního inženýra

Od příštího roku se už ve sluchátku Sebastiana Vettela nebude ozývat Guillaume Roquelin alias Rocky.

„Jedná se o restrukturalizační opatření k zlepšení týmu,“ řekl Helmut Marko pro televizi Sky. Uvnitř Red Bullu nyní probíhají menší změny. Kolem Vánoc totiž odejde technický ředitel Adrian Newey. Jak už víme, nebude to odchod úplný, Newey se bude věnovat mimo formule 1 i dalším projektům.

„Myslím, že na okruhu máme v Paulovi Monaghanovi, Rockym a Simonovi (Rennie) tři velmi schopné technické pracovníky, takže nevidím důvod, proč by neměli mít možnost přijímat taková rozhodnutí,“ prohlásil ve Spa Newey. Red Bull totiž dlouhodobě tvrdí, že Neweyho na pozici technického ředitele nikdo nenahradí.  

Rockyho by měl nahradit v pozici závodního inženýra Gianpiero Lambiase, který dnes pracuje jako závodní inženýr Sergia Péreze ve Force Indii. Vettel prý ví, kdo s ním bude příští rok pracovat a do procesu výběru byl zapojen.

Spa je tradičně místem, kde velmi často během závodního víkendu prší. Jezdci a nejen oni (ale třeba také Newey s Hornerem) se o uplynulé GP Belgie polévali studenou vodou záměrně. Šlo o onu známou charitativní akci. Výzvu obdržel od Tima Glocka také Sebastian Vettel, který ji však odmítl.

„Myslím, že vynechám sprchu a pošlu jen dar,“ řekl úřadující mistr světa pro švýcarský Blick.

Doporučujeme

Články odjinud