Se současným vozem nemůžeme pomýšlet na titul, přiznal Hamilton

Se současným vozem nemůžeme pomýšlet na titul, přiznal Hamilton

Lewis Hamilton vystřídal v Barceloně týmového kolegu Buttona a byl stejně zklamaný. McLaren MP4-26 v současnosti významně ztrácí na konkurenci.

"Věřím, že v tuto chvíli máme auto, s kterým můžeme vyhrát šampionát? Ne," řekl Hamilton po středečním testu. "Ale to neznamená, že se auto nestane vítězným."

McLaren dlouhodobě trápí nespolehlivost a v posledních testech se situace moc nezlepšila. Hamilton měl ve středu problémy s výfuky a hydraulikou, což mu znemožnilo dokončit závodní simulaci.

"Dokážu bez problémů odjet kvalifikaci a tréninky, ale jak dlouho nám spolehlivost umožní jezdit a jak rychle, to je otázka, protože se nám doposud nepodařilo maximálně využít všechny možnosti," přiznal Hamilton.

"Není to ničí chyba, jsou to jen problémy v testech a o tom testy jsou, hledáte slabiny, abyste je mohli odstranit. Zaměřili jsme se na ně, ale máme několik problémů, které není možné odstranit tak snadno, jak jsme doufali."

Když McLaren představil své letošní auto až po prvních testech, byl z něj Hamilton nadšený a věřil, že tým postupoval správně. Svůj názor ale musel rychle korigovat.

"Když jsem viděl vývoj auta v zimě a jeho konečnou podobu, byl jsem opravdu nadšený a myslel jsem si, že jsme uhodili hřebíček na hlavičku. Ale my jsme tu hlavičku trochu minuli, i když to ještě pořád můžeme napravit," hodnotil Hamilton s tím, že se v Barceloně tým přeci jen trochu zlepšil, některé úpravy se projevily pozitivně.

Proto britský jezdec odmítá podléhat skepsi. "Pevně věřím, že můžu vyhrát mnoho dalších šampionátů. Takže určitě letošní ročník neodepisuji. Všechno je stále otevřené," pokračoval.

"Dokud budeme dělat ty správné věci ve vývoji a s novinkami, které pro závody připravujeme, tak snad budeme moci ztrátu dohnat a bojovat o vítězství. Jestli v prvních závodech získáme slušný počet bodů, nebudeme moc pozadu."

Doporučujeme

Články odjinud