Schumacherův syn bude jezdit v sérii, která se stala předstupněm F1

Schumacherův syn bude jezdit v sérii, která se stala předstupněm F1

Mick Schumacher potvrdil, že bude v příštím roce jezdit v evropské formuli 3.

Mick Schumacher letos závodil v německé (ADAC) a italské F4. V Obou sériích vyhrál 5 závodů a skončil celkově druhý. 

Nyní syn sedminásobného mistra světa míří do evropské formule 3. Za normálních okolností by po jedné či spíše dvou sezónách v této sérii jezdec zamířil ještě například do GP2.

V posledních letech jsme si ale zvykli, že se F3 stala posledním „předstupněm“ před formuli 1. V roce 2014 skončil v této sérii na třetím místě Max Verstappen a v další sezóně už seděl v Toro Rosso. 

Nová posila Williamsu Lance Stroll odjel v této sérii dvě sezóny a letos se stal šampionem.

Management Micka Schumachera je ale ve svém postupu poněkud konzervativnější, takže příští rok ho nejspíše v F1 ještě neuvidíme.

Samozřejmě bude nyní hodně záležet, jak se mu bude dařit. Podmínky bude mít dobré. Podepsal totiž smlouvu s letošními šampiony – týmem Prema.

U týmu narazí Schumacher na britského jezdce Callum Ilott. Dalším týmovým kolegou bude člen Jezdecké akademie Ferrari Kuan Jü Čou. Na jméno čtvrtého jezdce týmu Prema se zatím čeká.

„Jsme nadšení, že budeme v roce 2017 pokračovat v práci s Mickem,“ uvedl šéf týmu Angelo Rosin. „Je to nejen zkušený jezdec, ale také skvělý chlap. Již prokázal, že má vše k tomu, aby se stal špičkovým všestranným profesionálem.“

Foto: Getty Images

Doporučujeme

Články odjinud