Schumacherův návrat se nelíbí nejen v Itálii, ale také v Německu

Michael Schumacher si pro svůj návrat do formule 1 vybral Mercedes, a to vadí nejen italským fanouškům, ale kupodivu i některým jeho krajanům. V Itálii označují sedminásobného mistra světa, jenž strávil 14 let u Ferrari, za zrádce.

"Velká zrada," uvedla Gazetta dello Sport. "Pro fanoušky Ferrari je těžké najít jiná slova, aby popsali Schumacherův návrat na trať. Muž, který miloval Ferrari a ještě před třemi měsíci uvedl, že se cítí být součástí rodiny pokaždé, když se vrátí do Maranella."

Schumacher nevoli italských fanoušků vnímá, a proto jim poslal otevřený dopis, v němž je žádá o zachování alespoň částečné přízně.

Italové ovšem uznávají, že se Schumacherův návrat setká s velkým zájmem.

"Skutečně skvělý tah pro formuli 1. Rána pro paní Schumacherovou, které se nepodařilo ho udržet doma s rodinou, zaujmout ho něčím jiným, než jsou závody. Ze sportovního hlediska bude ohromné ho znovu vidět na trati, sledovanost první GP bude astronomická."

"Z osobního hlediska je smutné, že Schumi nedokázal být jen Michael, superhvězda nedokázala být jen člověkem. Hodně štěstí. Ale promiňte všem fanouškům Ferrari, kteří stejně jako Piero Ferrari vymění jeho fotky na svých zdech," dodává Umberto Zapelloni z Gazetty dello Sport.

Spokojenost nepanuje ani u zaměstnanců automobilky Mercedes, kteří pociťují důsledky finanční krize. Dopadají na ně různá úsporná opatření, včetně přesunu části produkce do zahraničí. Na druhé straně Mercedes utratí desítky miliónů eur za formuli 1, Schumacherův roční plat se odhaduje na 7 miliónů.

"Těžko se to lidem vysvětluje," řekl člen podnikové rady Mercedesu Uwe Werner v reakci na angažování Schumachera. "Pro mnoho kolegů je to nepochopitelné. Zaměstnanci by spíše pochopili, kdyby Mercedes opustil tento drahý byznys."

Doporučujeme

Články odjinud