Schumacherovy rekordy nechávají Hamiltona chladným

Schumacherovy rekordy nechávají Hamiltona chladným

Takový je alespoň názor Jensona Buttona, podle kterého se úřadující mistr světa vždy zaměřuje spíše na aktuální výzvy.

Lewis Hamilton se letos pokusí o získání šestého titulu mistra světa. V současnosti jich tedy má na kontě pět. Tedy stejně jako Juan Manuel Fangio a o dva méně než Michael Schumacher.

Britský závodník už překonal rekord v počtu pole position, má jich na kontě 83. V dohledu je pak Schumacherovo první místo v počtu vyhraných závodů – legendární Němec se na nejvyšší stupínek postavil celkem 91krát, čtyřiatřicetiletý Hamilton vyhrál 73 velkých cen. Současná Hamiltonova smlouva u Mercedesu platí do konce příštího roku.

Vidina překonání Schumachera je jistě pro mnoho pilotů lákavá. Podle Jensona Buttona, bývalého Hamiltonova týmového kolegu, však Hamiltona žene kupředu něco jiného. Formule 1 totiž neustále přináší nové výzvy.

„Jak znám Lewise, v jeho případě to není o snaze překonat Michaela. Myslím, že zbožňuje to, jak se formule 1 mění a jaké výzvy nové regule vytvářejí. Jakmile výzvy ustanou, Lewis odejde. Ale vzhledem k tomu, že formule 1 se mění prakticky pořád, vždy bude chtít pokračovat. Pro tento sport je to skvělé.

Lewis teď má za sebou pár skvělých let, ale uvidíme, co přinesou letošní novinky. Sezona 2019 může být hodně jiná, což je přesně to, co náš sport potřebuje. Můžeme čekat, že se o čelo budou prát tři týmy. Snad bude vysoko i Red Bull-Honda. Pak se můžeme těšit na fantastické bitvy,“ doufá Button.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud