Schumacherovo umístění je nad očekávání dobré, penalizaci unikl

Schumacherovo umístění je nad očekávání dobré, penalizaci unikl

Incident s Fernandem Alonsem z druhé části kvalifikace zůstane bez trestů, a tak se pilot Mercedesu může těšit na start z pátého místa.

Klíčem k úspěchu je v Austinu umění uvést pneumatiky do provozní teploty. Ne každému se to dnes podařilo. Michael Schumacher patřil k těm šťastnějším a bude mít slušnou šanci na zisk prvních bodů od Velké ceny Itálie.

"Kvalifikace dopadla lépe, než jsme čekali. Na začátku víkendu jsme se trápili a museli jsme vynaložit veliké úsilí, abychom to napravili. Šestý nejlepší čas je pro nás jako tým velmi pozitivní zprávou. Moje kolo ve třetí části kvalifikace bylo povedené. Vůz se choval dobře, a tak jsme mohli maximalizovat náš potenciál. Start z pogumované liché pozice bude velkou výhodou, proto nám Grosjeanova penalizace přišla vhod. Zdá se, že by vůz mohl v závodě podávat konzistentní výkony. Rád bych proto dojel na co nejlepší pozici," komentoval Michael Schumacher svou předposlední kvalifikaci v životě.

To Nico Rosberg by na sobotu v Austinu zřejmě nejraději rychle zapomněl. Na startu bude stát na nelichotivém sedmnáctém místě. Pomalejší byli už jen piloti HRT, Marussie, Caterhamu a také Daniel Ricciardo. Svůj vliv měl i fakt, že Rosberg jel v kvalifikaci se starší verzí výfukového systému.

"V rámci evaluačního programu pro příští rok jsme se rozhodli, že v kvalifikaci nasadím staré výfuky. Používali jsme je už včera a řekli jsme si, že za účelem lepšího porozumění si je necháme i dnes. Ráno, kdy bylo chladněji, se vůz choval bez problémů. Odpoledne už ale byl rozdíl mezi mým a Michaelovým autem markantní. Doufám, že v závodě to bude lepší a ukáže se, že naše volba nakonec nebyla špatná. Určitě budu chtít bodovat," zůstává Rosberg optimistou.

Doporučujeme

Články odjinud