Schumacherovi se v milovaném Monaku podařilo pokořit Rosberga

Schumacherovi se v milovaném Monaku podařilo pokořit Rosberga

Sedminásobný mistr světa po jednom ze svých nejlepších letošních kvalifikačních výkonů do závodu vyjede z pátého místa. Na rošt se tak postaví mezi rudé vozy stáje Ferrari.

"Mám radost, že Sergio vypadá v pořádku. To jsou pochopitelně ty nejdůležitější zprávy. Jeho nehoda mi hodně připomněla to, co se stalo Karlu Wendlingerovi v roce 1994. Ukazuje to, jak moc se od té doby bezpečnost vozů formule 1 zlepšila, zejména pak při bočních nárazech. Co se mé startovní pozice týče, vzniklá situace mi trochu pomohla. Realističtější výsledek by asi byla sedmá pozice. Náš vůz tu vypadá být v závodním režimu rychlejší, takže doufám, že s dobrým startem toho dokážu využít. Jak známo, předjíždění tu je obtížnější než na většině ostatních okruhů. Bude tedy záležet na správné strategii, obzvlášť když tu pneumatiky vydrží déle než v uplynulých závodech. Můžeme očekávat menší počet zastávek v boxech. Myslím si, že to bude vzrušující podívaná," nechal se slyšet Schumi.

Nico Rosberg si zkomplikoval situaci, když v tréninku poničil svůj vůz. Ten se ale podařilo dát včas do pořádku a pilot Mercedesu si vyjel osmý čas na startu.

"Předně bych chtěl poděkovat všem lidem z týmu za jejich přístup po mé ranní havárii. Udělal jsem malou chybu a ztratil kontrolu nad vozem. Když jsem se vrátil do garáže, nikdo se za to na mě nezlobil. Kluci ke mně prostě přišli a řekli, že to do kvalifikace zvládneme. Situace ve třetí části kvalifikace byla dost složitá, jelikož červená vlajka byla pro mě vyvěšena v ten nejméně vhodný okamžik. Když jsme se vrátili zpátky na trať, nedokázali jsme se zlepšit, protože pneumatiky nefungovaly optimálně. Přesto jsem rád, že jsem se na konci náročného dne dostal do první desítky. Chtěl bych Sergiovi popřát to nejlepší. Všichni jsme potěšeni, že je po tak velké bouračce v pořádku," prohlásil Rosberg.

Doporučujeme

Články odjinud