Schumacherovi se startu přehříval motor, proto se jej rozhodl vypnout

Schumacherovi se startu přehříval motor, proto se jej rozhodl vypnout

Mercedes má za sebou víkend, na který bude chtít co nejrychleji zapomenout. V Maďarsku bodoval, ale pouze zásluhou Rosberga, který dojel desátý. Schumacherovi se dnes pokazilo, co se dalo, a závod nedokončil.

Německé stáji se ani v poslední velké ceně před letní přestávkou nepodařilo nalézt ztracenou rychlost z úvodu sezony. Po zpackané kvalifikaci, v níž oba piloti uvízli již ve druhé části, si na své konto připsal pouhý jeden bod. "Tady v Budapešti jsme měli obtížný víkend a nebyli jsme prostě dostatečně rychlí," přiznal Nico Rosberg.

"Dnes jsem měl v závodě dobrý start a ke konci jsem byl schopen získat tři pozice, takže jsem z toho vytěžil většinu, ačkoliv spokojit se s jedním bodem není ideální situace. Potřebujeme přijít na to, proč v současnosti na špičku tolik ztrácíme. Doufám, že po letní přestávce se nám ve Spa bude dařit lépe, a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom udělali (na voze) nezbytné úpravy," slíbil.

Michaelu Schumacherovi se lepila smůla na paty od samotného začátku víkendu. Nejprve havaroval ve volném tréninku, v sobotu se kvalifikoval až jako sedmnáctý, aby jej na startu závodu zradila technika, následně byl penalizován a dílo zkázy dokonal defekt pneumatiky. Deset kol před koncem pak nezbývalo nic jiného než veškeré snahy vzdát a ze závodu odstoupit.

"Dnes to byl očividně jeden z těch závodů, na které nebudete chtít dlouho vzpomínat. Před startem byla teplota našeho motoru velmi vysoká, a když jsem uviděl žlutá světla, vypnul jsem motor. Poté, co jsem musel startovat z pitlane, jsem dostal penalizaci a měl defekt. Takže celkově pro nás začátek závodu nebyl příliš příjemný," připomněl sedminásobný šampión.

"Před startem a během fáze, když se motor přehříval, jsme neměli k dispozici všechna telemetrická data. Nakonec jsme se rozhodli odstoupit, abychom neriskovali žádné poškození, které by nás mohlo postihnout v příštím závodě," vysvětlil Schumacher.    

Byl to právě německý pilot, kvůli kterému byl start Velké ceny Maďarska přerušen. Na vině však nebyly technické problémy s jeho motorem, jak by se mohlo na první pohled zdát, nýbrž skutečnost, že svůj vůz nezařadil správně do startovního slotu.

Jedinou útěchou pro Rosse Brawna tak mohl být pouze výkon Nica Rosberga, který vytěžil ze svého vozu maximum a možná i něco víc. "Nico dnes odvedl dobrou práci a desáté místo je odpovídající, ne-li ještě lepší, tomu, na které náš vůz patřil. Michael měl daleko rušnější závod. Na jeho voze jsme přišli o telemetrii a následně jej postihlo několik dalších problémů, které jsme nebyli schopni přesně identifikovat, a proto jsme se rozhodli odstoupit. Nejsme očividně tak konkurenceschopní, jak bychom chtěli být. Musíme zlepšit výkonnost a zrychlit," uzavřel Ross Brawn.  


 

Doporučujeme

Články odjinud